Vaart zz 127 9401 GL Assen Tel: 06-26685100

Alsje leven anders moet


Als het leven anders moet
Als je leven anders moet
Je wilt je kunnen ontplooien met de mogelijkheden die je hebt en tegelijkertijd ervaar je steeds vaker dat je in een omgeving verkeerd die jou daarbij niet helpt. Je voelt je vastgezet en het belemmert de ontwikkelingen waar je mee bezig bent. Je weet dat je anderen nodig hebt om iets voor elkaar te krijgen maar het lijkt tegenwoordig wel of organisaties aan de voorkant al zijn ingericht om je dwingend voor te schrijven hoe jij je daarin moet verhouden. De gedachte dat een organisatie mensen met elkaar verbindt en dat ze dat in georganiseerd verband meer kunnen dan alleen, is uit beeld geraakt. Het lijkt wel of mensen er voor organisaties zijn in plaats van omgekeerd. Je kunt hier last van krijgen, je kunt er bedrukt of gespannen van raken, zelfs zo zeer dat je energie verliest en je dreigt af te glijden zonder dat je ziet hoe het anders kan.

Bij de Stichting kleren van de keizer leer je zien hoe je zelf in de wereld staat en waar dat niet past bij de omstandigheden waarin je verkeerd. Je leert hoe je daar je vinger op kunt leggen en dat maakt dat er nieuwe perspectieven ontstaan. Je krijgt zicht op jouw eigen repertoire en leert zien hoe je daarmee je omstandigheden kunt beïnvloeden. In een aantal gevallen leer je zien dat het onmogelijk is en dat verandering van omstandigheden nodig is en hoe omstandigheden er uit zien waarin jij wel kunt functioneren.

De opleiding ‘als je leven anders moet’ geeft je zicht op hoe jij je in de loop der jaren hebt ontwikkeld, hoe je betekenis geeft en dat je dat niet zo maar kunt veranderen. Het geeft je ook zicht op ontwikkelingen in de samenleving en wat daar de dominante vorm van betekenisgeving is geworden. De misfit die daarbij optreedt helpen we oplossen.

De opleiding start met een (aantal) intakegesprek(ken). Soms is één voldoende, soms zijn meerdere nodig. De intake geeft je al zicht op waar een misfit tot uiting komt en hoe dat zo gelopen is. Wij gebruiken de intakes om tot een passend en specifiek aanbod te komen voor de deelnemersgroep als geheel.

Voor wie:
Voor mensen met een (dreigende) burn out, voor mensen die niet verder komen in hun werk en voor mensen die een terugkerend gevoel hebben dat ze aan iets nieuws toe zijn.

Praktische informatie:
Het begint met een 24 uur sessie van 17.00 uur tot 22.00 uur en van 9.00 tot 17.00. De 24 uur sessie is inclusief overnachting. Drie weken later is er een driedaagse waarin we omstandigheden op zoeken die in een andere vorm van betekenisgeving staan dan dat de deelnemers gewend zijn. Het is dan mogelijk om te blijven overnachten. Dag 5 is twee weken later. Tijdens deze dag gaan we aan de slag met wat er is geleerd tot dan toe. Er is er al zicht op de misfit? In dag zes en zeven is de eigen casuïstiek van de deelnemers leidend. Door bezig te zijn ontstaan er nieuwe perspectieven. Aan het eind van dag 7 is er evaluatie aan hand waarvan eventuele vervolgafspraken worden gemaakt om zo nodig te ondersteunen bij het verwezenlijken van nieuwe perspectieven. De dag wordt afgesloten met een slotdiner.

Kosten:
De prijs voor deze opleiding is € 3495,- excl. BTW. In de opleiding zitten alle faciliteiten inbegrepen zoals: intake, 1 overnachting met ontbijt, workingdiner, 7 x lunch, slotdiner, accommodatie, verblijfkosten en lesmateriaal.